top of page

Sayın Sağlık Bakanım, zaman soydaşa sahip çıkma zamanıdır

Bulgaristan, 4 Nisan Pazar günü genel seçime gidiyor.

Efendim! Bu zamanda seçim mi olur? Evet, bazı ülkelerde seçimler yapılıyor.

4 Nisan günü, Türkiye’de farklı illerde toplamda 35 sandık noktası açılacak. Türkiye’de yaşayan Bulgaristan vatandaşları, çifte vatandaş olan soydaşımız da bu seçimlerde oylarını kullanacak.

Bursa özelinde ise toplamda 8 farklı noktada seçim sandığının açılması planlanıyor.

Malumunuz pandemi dönemindeyiz. 4 Nisan’da pandeminin biteceğini düşünen var mı acaba?

Bu yazımda olayın siyasal boyutuna girmeyeceğim. Türk oylarının bölünmüşlüğüne, desteklenmek istenen Bulgar partilerine, Balkanlardaki Amerika ve Rusya savaşına ya da bu seçimlerin neden önemli olduğuna… O konuyu bir sonra ki yazımıza bırakalım.

Geçen akşam Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Başkanı Sabri Mutlu’yu seçimler ile ilgili yaptığım bir canlı yayına konuk ettim. Ve seçimler ile ilgili birçok konuya değindik. Sabri Bey, programımda aklımıza gelmeyen bir konuyu dile getirdi aslında…

Türkiye’de de yapılacak olan Bulgaristan genel seçimlerinde elbette sandık başkanları ve gözlemciler olacak. Sandık başkanları genelde Bulgaristan’dan görevlendirme ile geliyor. Siyasi partilerin gözlemcileri ve görev alacak diğer sandık görevlileri ise çoğunluklu olarak Türkiye’de yaşayan soydaşlarımızdan oluşacak.

Hatta bu görevlendirmeler için, Bulgaristan Büyükelçiliği sandık açılacak illerde ki STK’lardan sandık görevlendirmesi için taleplerde bulunmakta. STK’lar bu isimleri göndermiş durumda.

Bulgaristan’dan seçimler için ülkemize gelecek olan görevlilerin aşılama işlemleri yapıldı.

Peki, ya sandıklarda görev yapacak olan vatandaşlarımız?

Bununla ilgili maalesef Bulgaristan devleti bir aşılama organizasyonu yapmadı. Aynı ortamı teneffüs edecekler, aynı şartlarda görev yapacaklar… Aynı ülkenin vatandaşılar. Ancak, soydaşımız bu noktada görmezden gelindi. Hatta konu ile ilgili yapılan başvurular, ülke dışında böyle bir organizasyonun yapılamayacağı cevabı ile olumsuz şekilde değerlendirildi.

Buradan Sayın Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’ya çağırımdır. Sayın Bakanım, lütfen bu konuda bakanlığımızı harekete geçirelim. Soydaşımızın en doğal hakkı olan oy kullanma iradelerini gerçekleştirmeleri için o gün görev yapacak arkadaşlarımızı aşılayalım. Evet, bu organizasyonu yapması gereken aslında Bulgaristan hükümetiydi. Bunu öngörmeleri gerekiyordu. Ama maalesef durum ortada.

Aşılama zamanlaması ile ilgili elbette Sağlık Bakanlığımız belirli olan tarihler üzerinden hesaplama yapacaktır. Gereklilik ona göre belirlenecektir. Ancak; en azından görev yapacak arkadaşların daha motive şekilde o gün sandık başlarına gitmesi için aşılama yapılması gerektiğini düşünüyorum.

Her sandıkta ortalama 5-6 kişinin görev alacağını ve toplamda 35 sandık olacağını düşünürsek en fazla 200 vatandaşımızın bir an önce aşılanmasının çok önemli olduğunu söylemek isterim.

Evet Sayın Bakanım, zaman yine soydaşımıza sahip çıkma zamanıdır.

Ayrıca biliyoruz ki, bu seçimlerde hep okullarımız kullanılır. Yine bu sefer sandık açılacak illerde ki valiliklerimize, il hıfzıssıhha kurullarımıza da büyük sorumluluklar düşmektedir. En azından bu seçimler için, okullarda ki sınıflar yerine kapalı spor salonları önerilebilir. Son kararı verecek olan tabi ki Bulgaristan Seçim Kuruludur. Ama biz yine de üzerimize düşeni yapalım. Bu seçimlerin en sağlıklı şekilde gerçekleşmesi için üzerimize düşeni yapalım. Bu öneriler kabul edilmez ise, bırakalım dünya kamuoyu önünde onlar hesabını versin.

4 views0 comments
bottom of page